3 tips om de productiviteit op kantoor te verbeteren

Het is echt belangrijk om productief te zijn, want dat betekent dat je meer gedaan krijgt zonder al te veel moeite. Een handige manier om dit te doen is door saaie, herhalende taken te automatiseren. Het verhogen van je productiviteit betekent vaak dat je anders moet nadenken over hoe je dingen aanpakt. Dit is het perfecte moment om je productiviteit te vergroten en de stress op de werkplek te verminderen. We hebben drie handige tips van www.amsterdamoffices.nl om  vandaag nog te proberen en je productiever te voelen.

Ga goed met je tijd om

Je kunt een virtual office huren in Amsterdam of gewoon lekker naar kantoor gaan. Hoe dan ook; je moet productief zijn. Een van de beste manieren om je productiviteit op kantoor te verhogen, is door slim met je tijd om te gaan. Je moet even kijken welke delen van de dag voor jou het meest productief zijn en die momenten ook daadwerkelijk gebruiken voor belangrijke taken. Wellicht moet je ’s ochtends complexere taken aanpakken wanneer je het meest geconcentreerd bent, en ’s middags minder veeleisende taken doet. Ga goed met je tijd om en voorkom dubbele afspraken om je prioriteiten effectief te kunnen aanpakken.

Werk slimmer, niet harder

Het is slim om een lijst te maken van de dingen die je moet doen en deze te rangschikken op basis van hun belangrijkheid. Voor elke taak kun je specifieke stappen definiëren die je moet nemen en deadlines instellen in je agenda om jezelf op koers te houden. Gelukkig zijn er tegenwoordig handige apps zoals Wunderlist en Asana waarmee je taken overzichtelijk kunt houden en je tijd efficiënt kunt beheren. Maak ook een lijst van minder dringende taken om jezelf geordend en productief te houden.

Even de deur uit

Je hersenen hebben eigenlijk twee modi: één die actief is als je bezig bent met taken zoals e-mails beantwoorden en organiseren, en een andere modus waarin creatieve ideeën goed gedijen als je even ontspant. Het is echt belangrijk om af en toe wat afstand te nemen van de constante stroom van informatie en jezelf een pauze te gunnen van technologie en sociale media. Dit kun je bijvoorbeeld doen door de deur van je kantoor te sluiten of thuis te werken zonder afleidingen. Op die manier kun je echt profiteren van die creatieve ‘uit-stand’ in je brein en je productiviteit een flinke boost geven. Wil jij ook productiever zijn op de werkvloer? Huur dan een rustige kantoorruimte en volg dan deze tips!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *