Zonnepanelen laten plaatsen bij jouw bedrijf. Zo pak je het aan

Zonnepanelen voor uw bedrijf? Of mogen we je zeggen? Als ondernemer wil je natuurlijk graag bijdragen aan een duurzamere wereld. Daarnaast wil je ook besparen op je energierekening en onafhankelijk zijn van fluctuerende energieprijzen. Een goede manier om dit te doen is door zonnepanelen te laten installeren op je bedrijfspand. Maar waar dien je op te letten bij het laten installeren van zonnepanelen? In deze blog delen we vijf tips met je.

Zorg voor een geschikt dak

Voordat je zonnepanelen laat installeren, is het belangrijk om te controleren of je dak geschikt is. Een geschikt dak is bijvoorbeeld stevig genoeg om het extra gewicht te dragen en is ook groot genoeg om voldoende zonnepanelen te kunnen plaatsen. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de oriƫntatie en de hellingshoek van het dak. Een dak op het zuiden met een hellingshoek tussen de 15 en 35 graden is het meest geschikt voor zonnepanelen.

Kies voor goede kwaliteit

Bij het laten installeren van zonnepanelen is kwaliteit belangrijk. Zonnepanelen van goede kwaliteit gaan langer mee en zorgen voor een hoger rendement. Let bij het kiezen van zonnepanelen niet alleen op de prijs, maar ook op de technische specificaties, garanties en keurmerken.

Kies voor een ervaren installateur

Een ervaren installateur zorgt voor een goede installatie van de zonnepanelen en verkleint de kans op eventuele problemen achteraf. Vraag daarom altijd naar referenties en ervaringen van andere bedrijven en kies voor een installateur met een goede reputatie.

Vraag subsidie aan

Er zijn verschillende subsidies en regelingen beschikbaar voor bedrijven die zonnepanelen willen laten installeren. Op de website van RVO.nl kun je kijken welke subsidies en regelingen er beschikbaar zijn en of jouw bedrijf hier voor in aanmerking komt.

Hou rekening met onderhoudskosten

Na het installeren van zonnepanelen is ook onderhou belangrijk. Zonnepanelen moeten regelmatig gereinigd worden en eventuele defecten moeten op tijd worden gerepareerd om het hoogste rendement te behouden. Hou daarom bij het laten installeren van zonnepanelen ook rekening met de kosten voor onderhoud.

Samenvatting

Door deze tips in gedachten te houden, kun je als ondernemer eenvoudig zonnepanelen laten installeren en bijdragen aan een duurzamere wereld, besparen op je energierekening en onafhankelijk zijn van fluctuerende energieprijzen. Zorg voor een geschikt dak, kies voor goede kwaliteit, kies voor een ervaren installateur, vraag subsidie aan en hou rekening met onderhoudskosten. Zo weet je zeker dat je het meeste haalt uit je zonnepanelen-installatie.

 

Bron: www.janszon.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *