5 tips voor als jij een incassobureau wilt inschakelen

Als ondernemer kan het enorm frustrerend zijn als klanten niet op tijd betalen. Het kan zelfs leiden tot financiƫle problemen voor jouw bedrijf. In deze situatie kan een incassobureau een goede optie zijn om jouw geld terug te vorderen. Maar waar dien je op te letten bij het inschakelen van een incassobureau? In deze blog geven we vijf tips voor als jij een incassobureau wilt inschakelen.

Informeer naar de werkwijze

Voordat je een incassobureau inschakelt, is het belangrijk om te weten hoe het bureau te werk gaat. Welke stappen worden er genomen om jouw geld terug te vorderen? Wat zijn de kosten hiervoor? Vraag altijd om een overzicht van de werkwijze en de kosten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Controleer de bevoegdheden

Niet alle incassobureaus hebben dezelfde bevoegdheden. Zo kunnen er bureaus zijn die alleen herinneringsbrieven sturen, terwijl andere bureaus ook de mogelijkheid hebben om een deurwaarder in te schakelen. Controleer daarom altijd welke bevoegdheden het incassobureau heeft en of deze bevoegdheden aansluiten bij jouw situatie.

Zorg voor een goede communicatie met het incassobureau

Een goede communicatie is belangrijk bij het inschakelen van een incassobureau. Zorg ervoor dat je altijd duidelijk communiceert wat jouw verwachtingen zijn en wat jouw doel is. Op deze manier kan het incassobureau hierop inspelen en een strategie bepalen om jouw doel te bereiken.

Check de betrouwbaarheid

Het is belangrijk om te werken met een betrouwbaar incassobureau. Controleer daarom altijd de betrouwbaarheid van het bureau en kijk bijvoorbeeld of het bureau aangesloten is bij een brancheorganisatie. Ook kun je online op zoek gaan naar reviews van andere ondernemers die ervaring hebben met het bureau.

Maak duidelijke afspraken

Om misverstanden te voorkomen is het belangrijk om duidelijke afspraken te maken. Leg bijvoorbeeld vast wat er gebeurt als het incassobureau jouw geld niet kan terugvorderen. Daarnaast is het belangrijk om afspraken te maken over de kosten en de betalingstermijn hiervan.

Samenvattend

Als ondernemer kan het heel vervelend zijn als jouw klanten niet op tijd betalen. Een goede optie om jouw geld terug te vorderen is het inschakelen van een incassobureau. Maar waar dien je op letten bij het kiezen van een geschikt bureau? In deze blog benoemde ik vijf tips die je helpen bij het maken van een goede keuze. Door je goed te informeren, duidelijke afspraken te maken en te werken met een betrouwbaar incassobureau, vergroot je de kans dat jouw geld alsnog wordt teruggevorderd.

Bron: credifin-nederland.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *